Var Olduğuna İnanamayacağınız 8 Motorlu Ev

Karavanlar zamanla özgürlük ve rahatlığın bir sembolü haline gelmiştir. Kullanıcısının yaşam alanını yanında götürebilmesi fikriyle üretilen karavanlar aslında hayvanlar aleminde bulunan kaplumbağalardan esinlenerek üretilmiştir. Biz de bugün sizlere dünyanın en inanılmaz ve ilgi çekici karavanlarından bahsedeceğiz.



1. Volkner Mobil :

 Volkner Mobil, tasarladığı ultra lüks karavanlarıyla tanınmakta. Özellikle bu modeli tekerlekleri olan bir saray gibi. İç dizaynı son derece lüks olan karavanın tam donanımlı mutfağı, kullanıcısı için özel olarak yerleştirilmiş eğlence cihazları ve alt kısmında araba bölmesi bulunmakta. Ayrıca geniş odaları, deri kaplama koltukları, şık mutfağı, kullanışlı banyosu ve çift kişilik yatağı bulunan bu karavanın boyu tam 12 metre. Karavanın boyunun yanı sıra yüksekliği de oldukça fazla. Bu herkesin sahip olmak isteyeceği lüks karavanın fiyatı ise 1.7 milyon dolar.

2. Bufalino :

Bufalino ise tasarımcı Cornelius Comanns tarafından tasarlanmış 3 tekerlekli minyatür bir karavan. İçinde mikro bir mutfak, mini buzdolabı, lavabo ve laptop rafına kadar her şey bulunmakta ve bu mini karavan tek seyahat edenleri hedeflemekte. Bufalino bir sürü çekmecesiyle kamp malzemelerine ya da yolda ihtiyaç duyulabilecek her türlü eşyaya saklama alanı da sunmakta. Kamp keyfini bir evin olmazsa olmaz gereçleriyle birleştiren Cornelius Comanns’ın katlanır yatağı bile sığdırdığı scooter karavan projesi sizce de çok etkileyici değil mi?

3. Airstream Extreme :

Sıradaki karavan ise sanki bir uzay istasyonunun içerisindeymiş gibi hissetmenizi sağlıyor. 8.25 m uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğindeki karavanın içerisinde rahat deri koltuklar, yatak, televizyon, ses sistemi ve klima bulunmakta. Ancak bu karavanı diğerlerinden ayıran bir özelliği var. O da karavanın başka araçlara monte ediliyor olması. Eğer karavanı tek başına gidebilir hale getirmek istiyorsanız bu komik vintage karavana benzetmeniz gerekiyor.

4. Elysium RV :

Bir karavan ne kadar lüks olabilir ki diye düşünmeyin çünkü birazdan göreceğiniz karavanın sahip olduğu ultra lüks özellikler birçok malikanede bile yok. Furrion şirketi tarafından tasarlanan bu ultra lüks karavanı diğerlerinden ayıran müthiş bir özelliği ise kendi helikopterinin olması. Helikopter, karavanla birleşik değil, yani onu çatınıza da park edebilirsiniz. Ayrıca karavanda, Robinson R22 helikopterini bulacağınız bir eğlence alanı, spa küveti ve ultra lüks mobilyalarla döşenmiş iç mekan bu süper lüks karavanın kullanıcılarına sunduğu olanaklardan sadece birkaçı.

5. Sealander :

Şimdi ise hem suda hem de karada kullanabileceğiniz bir karavandan bahsedeceğiz. Sealander adı verilen bu sıra dışı karavan otomobilin arkasına bağlanarak tipik bir karavan gibi yol alabiliyor. Suya indirildiği zaman ise kıç tarafına takılan elektrikli bir motor aracılığı ile 9 kilometre hız yapabiliyor. 6 kişinin binip dolaşabildiği Sealander'ın yatak kapasitesi ise sadece 2 kişilik. Ancak suyun dalgasız ve durgun olması bu aracın daha çok göllerde ya da sakin koylarda kullanılmasına olanak tanıyor. İçinde de normal bir karavanda yer alan küçük bir mutfak, tatlı su tankı, yatak ve aydınlatma donanımı gibi ayrıntılar yer alıyor.

6. Doubleback :

 Şu an gördüğünüz Volkswagen Transporter bildiklerinizden epey farklı. Arkasında gizli bir karavana sahip olan aracın karavan kısmında rahat bir yatak ve koltuk bulunmakta. İhtiyaç duyulduğunda açılan bu gizli karavan alandan tasarruf sağlamak isteyenler için tasarlanmış. Özellikle kamp ve doğa tutkunlarının tercih edebileceği Doubleback tarzı karavanlardan Beauer adlı firma da üretmiş. Bu karavanın ise motor kısmı yok. Yani ilerleyebilmek için bir aracın arkasına takılması gerekiyor.

​​​​7. Elemment Palazzo Superior :

 Marchi Mobile'ın geliştirdiği otobüs görenleri şaşkına çeviriyor. Dışarıdan bir uzay aracına benzeyen aracın içi ise şaşkınlık verici. Otobüsün içinde yatak odası, hatta duşakabin bile var. İlk bakışta bir otel odasını andıran karavan ultra lüks iç ve dış tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakmakta. Eğer tüm bu ihtişam ve lüks size yetmiyorsa karavanın altın kaplamalı modelini de satın alabilirsiniz.
Eğer şimdiye kadar bahsettiğimiz karavan tasarımları size yeteri kadar ilginç gelmiyorsa bu sıra dışı karavanlara da bakabilirsiniz. Özellikle bu iş makinesinden çevrilmiş dev karavan iş makinesi izlemeyi sevenleri tatmin edecek cinsten. (Kapağın sol resminden bahsettim)

8. Neverwas Haul :

 Listemizin belki de en ilginç tasarımlı karavanı Neverwaus Haul. Burning Man adındaki festival için, Shannon O’hare tarafından tasarlanmış bu üç katlı, buharlı bir trenden devşirme viktoryen tasarımlı karavan ev görenleri kendine hayran bırakmakta. 2006’daki festival için tasarlanmış karavanın % 75’i geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşmakta. Lokomotif bir temel üzerine oturan bu viktoryen yapının içi de aslında minik bir müze gibi. 7 metre yüksekliğinde 4 metre genişliğindeki Neverwas Haul'un içerisinde belli dönemlere ait bazı parçalar da bulunmakta.
Peki video içerisinde sizin en beğendiğiniz karavan hangisi? Bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.