Facebook'tan "Game Of Trones" atağı



Facebook kullanım oranında eskiye nazaran büyük bir düşüş olduğu son yıllarda en çok dilendirilen konuların başında geliyor.Bu durumu tersine çevirmek üzere facebook uzun zamandır çeşitli özellikleri kullanıma sokuyor.Bu özellikler bir tanesi de geçtiğimiz günlerde açıklanan facebook watch.




Online yayıncılığın her geçen gün dünyada daha da yükselişe geçmesi bir çok büyük şirketi bu alana yatırım yapmak konusunda heyecanlandırdı.Hatta son olarak disney'in bu alanda büyük yatırım yapacağı gündemi hayli meşgul etmişti.Netflix'in adeta domine ettiği bu alanda son olarak facebook harekete geçti.

Recode kaynaklı bir habere göre facebook,medya kuruluşu HBO ile masaya oturarak,Game of Thrones ve diğer yapımların online yayın haklarını satın almak için prensip anlaşmasına vardı.




İddialar Facebook'un bu konudaki atılımlarının sadece HBO ile kısıtlı olmadığı,diğer büyük medya platformları ile de dirsek teması kurduğu yönünde iddialar gerçekleşirse birçok iddialı yapımı facebook üzerinden ücret ödeyerek izlemek mümkün olabilir.