Sosyal medyada en çok etkileşim alabileceğiniz saatler

Sosyal medya günden güne kendinizi ve yaşam tarzımızı diğer insanlarla paylaştığımız,iletişim kurduğumuz öncelikli alanlardan biri oldu.Bu yüzden paylaşımlarımızın daha çok insana ulaşması,daha çok beğenilmesi ve daha çok takipçiye sahip olmak oldukça önemli hale geldi.

Tüm bunlara sahip olmak için teknik yeterlilik ve özgün içerik üretimi hayli önemli iken paylaşım zamanının planlanması çoğu zaman göz ardı ediliyor.Ancak Sprout Social tarafından 25.000 hesap üzerinde gerçekleştirilen çalışma yapılan paylaşım kadar paylaşımın zamanlamasını da hayli önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Peki hangi platformda,hangi saatte paylaşım yapılmalı?



FACEBOOK

Eğer haftada bir facebook'da paylaşım yapıyorsanız,bunun için en ideal zaman çarşamba 12.00 ve 14.00 suları olarak göze çarpıyor.Günlük paylaşımlarınızda ise hafta içi 10.00 ila 15.00 arası daha çok insana ulaşmak açısından oldukça verimli.Yapılan çalışmada bir diğer gözer çarpan veri ise Facebook mesajları için en ideal günün perşembe günleri olduğu.


Hafta sonları ise insanların sosyal medyada daha çok zaman geçirdikleri düşünülse de bu sadece yanılgıdan ibarettir.Hafta sonu özellikle cumartesi günleri paylaşımlarınız daha az etkileşim alacaktır.Şayet kesin cumartesi paylaşım yapmanız gerekiyorsa çok erken ve öok geç saatlerden uzak durun.

INSTAGRAM

Instagram paylaşımlarınız için altın saatler çarşamba günü saat 15.00 perşembe günü sabah 05.00 ve 11.00,öğleden sonra ise 15.00 ve 16.00 saatleridir. Cuma günleri ise sabah saat 05.00 en etkili paylaşım saati olarak göze çarpıyor.Salı ve cuma günleri arasında sabah 09.00 ila 18.00 arasında yaptığınız paylaşımların etkileşim sayısının yüksek olması olası.


Instagram'daki en ilgi çekici olmayan gün ise pazar günü olarak dikkat çekiyor,yani gezdiğiniz yerleri pazar günü paylaşmanız az kişiye ulaşacak ve bu sayede bir anlam ifade etmeyecektir.

TWİTTER

Twitter ise diğer sosyal mecralardan daha farklı bir dinamiğe sahip.Twitter'da paylaşım yapmak için en ideal zaman cuma sabah saat 9.00 ve 11.00 arası görülüyor.


Bunun yanında perşembe günleri sabah 9.00 ve 13.00 arası ve cumartesi 09.00 ve 11.00 arası Twitter paylaşımı için ideal zaman olarak görülüyor.