Dahi Gibi Düşünenlerin Çözebileceği Zor Bulmacalar

Sizde bu zor bulmacaları bir dahi gibi çözebilir misiniz eğer kendinize güveniyorsanız buyrun aşağıdaki bulmacaları cözmeye :)


1. Hapisten Kaçış

1-53
3 tutuklu hapishanede kaldıkları hücreden kaçmayı planlamaktadırlar ancak çok yüksekteki pencereye bir türlü erişemiyorlardır. 3'ü birbirlerinin omzuna basarak pencereye ulşamaya çalışmışlar ancak yine de pencereye ulaşamamışlardır. Peki sizce hapishaneden kaçabilmek için hangi sırayla birbirlerinin omuzlarına basmalılar?

2. İlk ateş

2-51
Sizce resimde gördüğünüz 3 mermi yerinden hangisi ilk ateşlenmiştir?

3. Hırsız Komşu

3-46
1.30 saat önce 3 komşundan birisi bir hırsızlık işledi, ancak 3 komşunda bunu reddediyor. Peki resme dikkatlice bakınca sence bu 3 komşundan hangisi yalan söylüyor olabilir?

4. Kafedeki Hırsız

4-45
10 dakika önce kafede bir hırsızlık olayı gerçekleşti. Gördüğünüz 4 kişi 10 dakika önce kafede olmadıklarını iddia ediyorlar. Ama içlerinden birisi hırsız. Sizce hangisi yalan söylüyor?

5. Bomba Ne Zaman Patlayacak?

5-47
Sizce resimde gördüğünüz bomba ne zaman patlayacak?

6. Suçlu Kim?

6-44
Kostüm partisinde kendisini gizleyen suçlu kim?

7. Su tankeri

7-43
Resimde gördüğünüz numaralanmış su tankerlerinden hangisi ilk önce dolar?

Cevaplar :

1. En uzun boylu tutuklu en üstte olmalı çünkü kolları uzun ve bu sayede pencereye ulaşabilir ve kaçabilirler. 
2. 2. mermi ilk ateşlenmiştir çünkü 1. ve 3. mermilerin açtığı çatlaklar 2. merminin çatlaklarında durmaktadır. Eğer onlardan birisi daha önce ateşlenmiş olsaydı diğerlerinin alanına girmiş olacaktı.
3. Yalan söyleyen en soldaki turuncu arabalı komşudur. Çünkü diğerlerinin aksine onun arabasının altı yağmurdan dolayı ıslanmıştır bu da arabanın uzun süredir aynı yerde park etmediğini göstermektedir. 
4. Hırsız elinde dondurma olan kişi. Çünkü dondurmasını bu kafeden alan bu kişi eğer iddia ettiği gibi 10 dakika önce kafede değilse dondurması şimdiye kadar erimiş olurdu. 
5. Hiçbir zaman çünkü zamanlayıcının yeşil ve kırmızı kabloları bombaya bağlanmamış. 
6. Suçlu en sağdaki kişi çünkü giydiği şeylere bakılırsa kostüm partisine hazırlanmadan ve üzerine ne bulduysa giyerek gelmiş ve bu yüzden o kişi de bir tuhaflık olduğu belli. 
7. İlk önce 3. ve 4. su tankeri dolar çünkü onlar en alttadır ve 1. ve 2. tanker dolmadan sular bu 2 tankere akmaktadır.