Toplama Olarak Yapılan 6 Mükemmel Araba

Spor otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz de lüks ve pahalı bir spor otomobiliniz olsun ister miydiniz? Eğer cevabınız evet ise size ucuz yoldan kendi spor otomobilinizi yapabileceğinizin haberini verelim. Dünya genelinde birçok insan farklı otomobillerden topladıkları parçalarla kendi lüks otomobillerini çok ucuza mal etmişlerdir. Gelin bu arabaların en başarılı 6 tanesine birlikte bakalım.

1.




Infiniti G35 makineler için body kit üreten Vaydor firması tarafından yeniden tasarlanan bu araç görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Lüks araçları modifiye eden Amerikalı Vaydor şirketi tarafından yeniden tasarlanan bu araç iç ve dış tasarımıyla birçok kişinin takdirini kazanmıştır. Vaydor şirketi de başta Infiniti G35 araçlar için body kit üretmekte aynı zamanda her bütçeye göre araçların iç ve dış tasarımını yapmaktadır. Şu an gördüğünüz siyah lüks otomobilin toplam maliyeti ise ortalama 40 bin ile 100 bin dolar arasında değişmektedir.


2.

Sıradaki kırmızı canavar ise uzunca yıl süren bir yapım aşamasının ardından şu an gördüğünüz halini almıştır. 1994 yılında henüz 19 yaşında elektrik mühendisliği bölümündeyken bu spor otomobili yapmaya başlayan adam sonunda hayallerini gerçeğe dönüştürmüştür. Toplamda 2 koltuğa sahip otomobil 2 litrelik BMW motoruyla saatte maksimum 250 km hıza ulaşmaktadır. Normal bir otomobilde bulunan her şeyin düşünüldüğü bu el yapımı otomobilde hava yastığı, bilgisayar ekranı ve daha birçok ayrıntı da bulunmaktadır. Ayrıca aracın ön farları Audi TT 2011, arka farlar ise Nissan GTR 2015'den alınmıştır ve aracın bir de uzaktan kontrol kumandası bulunmaktadır. Bu araç kesinlikle pahalı otomobil firmalarıyla yarışabilir?

3.

Sadece 3 bin dolarlık bütçe ile 6 ay gibi kısa bir sürede bu sıra dışı otomobil yapılabilir mi? Eminiz birçoğunuz bunun sadece hayal olduğunu düşünüyordur. Fakat Çinli bir otomobil tutkunu biraz önce söylediğimiz her şeyi gerçeğe dönüştürmüş. Sıra dışı bir dış tasarıma sahip bu kırmızı otomobil tamamen elektrikle çalışmakta ve saatte maksimum 60 km hıza ulaşmaktadır. Çin'de çok sayıda otomobil fuarında sergilenen ve birçok uzmanın takdirini kazan otomobilin maalesef trafikte kullanımı yasaktır.

4.

Şimdi ise tamamen ahşaptan yapılmış bir otomobil izleyeceksiniz. İç ve dış tasarımı ahşaptan olan bu sıra dışı otomobil aynı zamanda güçlü bir motora da sahiptir. İlk bakışta ünlü otomobil firmalarının konsept aracı zannedilen bu araç baştan sona el yapımıdır ve bu yapım süreci tam 5 yıl sürmüştür. Peki kimler böylesine tuhaf bir spor otomobili kullanmak ister?

5.

605 beygir gücüne sahip Audi turbo motora sahip bu sarı otomobil görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Toplam 1150 kg ağırlığında olan araç saatte maksimum 200 km hız yapmakta ve 0 km'den 60 km hıza yaklaşık 3 saniye gibi rekor bir sürede çıkmaktadır. Ayrıca aracın iç ve dış tasarımı tamamen el yapımı olup sadece motor gibi teknik malzemeler farklı otomobillerden toplanıp bu güçlü otomobile monte edilmiştir.

6.

Bu paslanmış spor otomobil ise bildiğimiz lüks spor otomobillerden farklı bir görünüme sahip. Honda Civic Hatchback kasasının üzerine eski, paslanmış Lamborghini parçalarının eklenmesiyle oluşan aracın kapıları gerçek bir Lamborghini Veneno gibi açılmaktadır. Son olarak bu paslı araç fakir ama yetenekli bir Lamborghini tutkunu tarafından yapılmış.