Evinizin Her Köşesine 7 Gün Boyunca Tuz Koyun, Bunun Olması İmkansız

Geçmişten günümüze hem sofraların hem de batıl inançların merkezinde olan tuz neden bu kadar önemli biliyor musunuz? Günümüzde yemeklerimizi lezzetlendiren tuz geçmişte atalarımız için bambaşka bir anlam ifade ediyormuş. Üretimi ve hasatı çok zahmetli olduğu için geçmişte sadece zenginler tarafından yetiştirilen tuz bu sebeple çok pahalı ve değerli bir maddeymiş. Bunun dışında Antik Mısır’dan itibaren dünyanın farklı milletlerinde tuz kötülüğü ve şeytanı uzaklaştırdığı için ritüellerde ve evlerde korunmak için kullanılmış aynı zamanda insanları sakinleştirdiği düşünülerek terapilerde de kullanılmıştır. Peki ama sizce tüm bu batıl inançlar gerçek olabilir mi? Gelin evinizde köşelere 7 gün boyunca tuz dökerek tuzun mucizelerini kendi gözlerinizle görün.


1. Duş :




Öncelikle tuzu duş esnasında sabun veya duş jelinin yerine kullanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda da duşlarda kullanılan tuz kişileri kötü enerjiden arındırırken vücudu da temizlemektedir. Bu yüzden her sabah veya akşamüstleri tuz ile alınan duş sizleri kötü enerjiden arındırıp enerjik hale getirecektir.


2. İyi Şans :





Kötülükleri ve şeytanları insanlardan uzaklaştırdığına inanılan tuz aynı zamanda kişilere iyi şans da getirmektedir. Bir poşete konulan tuz, iş görüşmesinde veya herhangi bir sınavda size şans getirecektir. Buradan da neden sınavlara girmeden önce annelerimizin okunmuş tuz yedirdiklerini anlayabiliriz.


3. Para :



Tuzun parayı da çektiğine inanılmaktadır. Dünyada birçok insan daha çok para kazanmak ve zengin olmak için kumaşın içerisine biberiye ve tuz karışımını koyarak yanlarında gezdirmektedirler. Bu basit yöntemi denemekte fayda var değil mi?

4. Kötü Enerji :




Tuzun insanları rahatlattığını, iyi şans ve para getirdiğini öğrendikten sonra sıra geldi kötü enerjileri nasıl bizden uzaklaştırdığını öğrenmeye. Özellikle geçmişte şeytanlardan ve kötü enerjilerden korunmak için kullanılan tuzu siz de evinizde kullanabilirsiniz. Evinizin içerisine kötü enerjinin ve kötü düşünceli misafirlerin girmesini istemiyorsanız, kapının girişine tuz döküp, kötü kalpli misafirlerden evinizi koruyabilirsiniz.


5. Huzur :




Tuzun bir diğer manevi özelliği ise eve huzur getirmesidir. Bunun için de evinizin her odasına özellikle köşelere tuz dökebilirsiniz. Yapmanız gereken 7 gün boyunca odanın tüm köşelerine saat yönünden başlayarak tuz dökmektir. Bu ritüel çok basitt gibi görünse de size ve ailenize getireceği mutluluk ve huzur kesinlikle göründüğünden çok daha fazlası. Bu basit işlem evinizi kötü enerjiden arındırırken, istenmeyen kötü ruhlu misafirlerden de sizi ve ailenizi koruyacaktır.
Peki siz tuzun bu olağanüstü özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce de atalarımızın inandığı gibi tuz yemekleri lezzetlendiren bir maddeden daha mı fazlası? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.